Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nuland

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Nuland leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Nuland.
 • Hierdoor ontstaan onder andere geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NulandHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nuland

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal mensen kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente s-Hertogenbosch zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nuland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nuland?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nuland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nuland heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Nuland

De waterhardheid van het water in Nuland bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nuland-5391

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Euro Twin 10
 • AEG 26 L
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nuland reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nuland.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €790, excl. installatie. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Nuland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €155 (jaarbasis)
MontageCirca €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nuland?
De hardheid van het kraanwater in Nuland bedraagt 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nuland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie