Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Strijtem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,45 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Strijtem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 14,45 dH in Strijtem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid StrijtemHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid14,45 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Strijtem

Wil jij ook af van een irriterende huid en onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Roosdaal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Strijtem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Strijtem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Strijtem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Strijtem kent een waterhardheid van 14,45. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Strijtem

De waterhardheid van het drinkwater in Strijtem is 14,45 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,45 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 41,15 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-strijtem-1760

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Strijtem minimaliseer je de dH waarde van 14,45 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Strijtem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2000 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Strijtem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderV.a €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €85 per 12 maanden
InstallatieV.a €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Strijtem?
De hardheid van het water in Strijtem ligt rond de 14,45 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Strijtem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie