Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pamel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,45 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Pamel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,45 dH in Pamel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PamelZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid14,45 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Pamel

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Roosdaal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Pamel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Pamel?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Pamel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pamel kent een waterhardheid van 14,45. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Pamel

De waterhardheid van het drinkwater in Pamel ligt op ong. 14,45 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,45 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 41,15 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pamel-1760

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pamel reduceer je de dH waarde van 14,45 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Pamel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €2175 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Pamel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudC.a. €90 p/jaar
PlaatsingC.a. €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Pamel?
De hardheid van het leidingwater in Pamel is gemiddeld 14,45 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Pamel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie