Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Borchtlombeek

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 14,45 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Borchtlombeek maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 14,45 dH in Borchtlombeek.
 • Dit is de oorsprong van problemen als irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BorchtlombeekHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1761
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid14,45 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Borchtlombeek

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten of aanslag op servies? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Roosdaal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Borchtlombeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Borchtlombeek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Borchtlombeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Borchtlombeek zit met een waterhardheid van 14,45. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Borchtlombeek

De waterhardheid van het leidingwater in Borchtlombeek is om en nabij de 14,45 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,45 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 41,15 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-borchtlombeek-1761

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borchtlombeek reduceert je de dH waarde van 14,45 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Borchtlombeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1100 en €2150 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Borchtlombeek.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1180
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €120 per beurt
MontagekostenC.a. €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Borchtlombeek?
De hardheid in Borchtlombeek ligt rond de 14,45 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Borchtlombeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie