Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Watou

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Watou heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Watou.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WatouHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8978
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Watou

Heb je in huis last van een droge huid of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Poperinge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Watou wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Watou?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Watou. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Watou kent een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Watou

De waterhardheid van het drinkwater in Watou bedraagt circa 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-watou-8978

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Watou reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Watou.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €830 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2225 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Watou.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektronische waterontharderBegint bij €1100
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €115 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Watou?
De hardheid in Watou is gemiddeld 11,20 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Watou.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie