Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roesbrugge-Haringe

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Roesbrugge-Haringe heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier lees je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Roesbrugge-Haringe.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Roesbrugge-HaringeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8972
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Roesbrugge-Haringe

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de gemeente Poperinge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Roesbrugge-Haringe wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Roesbrugge-Haringe?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Roesbrugge-Haringe. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Roesbrugge-Haringe heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roesbrugge-Haringe

De waterhardheid van het drinkwater in Roesbrugge-Haringe is 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-roesbrugge-haringe-8972

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Roesbrugge-Haringe verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Roesbrugge-Haringe.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot meer dan €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1800 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Roesbrugge-Haringe.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderV.a €1130
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €80 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Roesbrugge-Haringe?
De hardheid van het water in Roesbrugge-Haringe is om en nabij de 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roesbrugge-Haringe.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie