Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Krombeke

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Krombeke resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Krombeke.
 • Dit kan leiden tot issues zoals eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KrombekeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8972
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Krombeke

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Poperinge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Krombeke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Krombeke?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Krombeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Krombeke heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Krombeke

De waterhardheid van het leidingwater in Krombeke is ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-krombeke-8972

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Krombeke verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Krombeke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €1850 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Krombeke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Elektrische waterontharderRond de €940
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €145 per 12 maanden
InstallatieRond de €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Krombeke?
De hardheid in Krombeke ligt op 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Krombeke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie