Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudsbergen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,41 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oudsbergen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,41 dH in Oudsbergen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OudsbergenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gem. Gasverbruik M33.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oudsbergen

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep huishoudens installeren een slimme waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Oudsbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oudsbergen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudsbergen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oudsbergen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oudsbergen heeft een gemeten waterhardheid van 8,41. Dit houdt in Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Oudsbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Oudsbergen ligt op ong. 8,41 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oudsbergen-3670

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Halutec Domus DPS 300
 • Kinetico Kube 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Atag Descale 10
 • BWT Rondomat 100M

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudsbergen verlaag je de dH waarde van 8,41 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oudsbergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €710, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1125 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Oudsbergen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €120 per 12 maanden
MontagekostenV.a €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Oudsbergen?
De hardheid van het kraanwater in Oudsbergen is gemiddeld 8,41 dH. De meting in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oudsbergen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie