Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ellikom

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,41 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Ellikom heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je handige info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 8,41 dH in Ellikom.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid EllikomHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ellikom

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Oudsbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ellikom was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Ellikom?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ellikom. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ellikom kent een waterhardheid van 8,41. Samengevat: Normaal water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ellikom

De waterhardheid van het leidingwater in Ellikom is 8,41 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ellikom-3670

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ellikom voer je de dH waarde terug van 8,41 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ellikom.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Van €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1500 en €2200 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ellikom.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €110 per jaar
PlaatsingCirca €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Ellikom?
De hardheid van het leidingwater in Ellikom komt uit op ong. 8,41 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ellikom.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie