Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gruitrode

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,41 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Gruitrode heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8,41 dH in Gruitrode.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GruitrodeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gruitrode

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Oudsbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Gruitrode was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Gruitrode?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gruitrode. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gruitrode ontvangt een waterhardheid van 8,41. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gruitrode

De waterhardheid van het leidingwater in Gruitrode is 8,41 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gruitrode-3670

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gruitrode reduceer je de dH waarde van 8,41 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gruitrode.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Gruitrode.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderC.a. €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1010
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €130 per jaar
InstallatiekostenCirca €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gruitrode?
De hardheid in Gruitrode ligt op 8,41 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gruitrode.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie