Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meeuwen

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,41 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Meeuwen resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 8,41 dH in Meeuwen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MeeuwenHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Meeuwen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat Vlamingen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Oudsbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Meeuwen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meeuwen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Meeuwen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Meeuwen heeft een waterhardheid van 8,41. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Meeuwen

De waterhardheid van het water in Meeuwen bedraagt circa 8,41 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-meeuwen-3670

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Meeuwen reduceert je de dH waarde van 8,41 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Meeuwen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1425 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Meeuwen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderC.a. €760
Elektronische waterontharderV.a €1090
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €160 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Meeuwen?
De hardheid van het water in Meeuwen komt uit op ong. 8,41 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meeuwen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie