Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter As

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in As leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in As.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AsFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode3665
Gem. Gasverbruik M33.395 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen As

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of kalk op de lak van de auto? Flink wat mensen installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente As opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in As was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in As?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in As. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • As heeft een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in As

De waterhardheid van het drinkwater in As bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-as-3665

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Kinetico Essential 8
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Atag Descale 5
 • BWT Rondomat 50M

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in As minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in As.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €1975 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in As.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos snel vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektronische waterontharderV.a €1190
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €130 per jaar
InstallatiekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in As?
De hardheid van het water in As ligt rond de 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in As.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie