Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opglabbeek

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,41 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Opglabbeek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,41 dH in Opglabbeek.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid OpglabbeekHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3660
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid8,41 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Opglabbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oudsbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Opglabbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opglabbeek?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Opglabbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Opglabbeek kent een waterhardheid van 8,41. Dit houdt in Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opglabbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Opglabbeek bedraagt ongeveer 8,41 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opglabbeek-3660

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Opglabbeek reduceer je de dH waarde van 8,41 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Opglabbeek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Opglabbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderV.a €840
Elektrische waterontharderVanaf €980
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudCirca €90 p/jaar
MontageC.a. €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Opglabbeek?
De hardheid van het water in Opglabbeek komt uit op ong. 8,41 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Opglabbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie