Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogwoud

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Hoogwoud leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Hoogwoud.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HoogwoudHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoogwoud

Heb je last van slecht functionerende apparaten en bittere smakende thee? Flink wat Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Opmeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hoogwoud hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hoogwoud?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoogwoud. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoogwoud zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Hoogwoud

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogwoud is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoogwoud-1718

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Waterluxe Combi 12

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoogwoud verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoogwoud.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €850, excl. installatie. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1550 en €1750 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hoogwoud.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €125 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoogwoud?
De waterhardheid in Hoogwoud bedraagt 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogwoud.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie