Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spanbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Spanbroek zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Spanbroek.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid SpanbroekHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Spanbroek

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of bittere smakende thee? Veel Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Opmeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Spanbroek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spanbroek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Spanbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Spanbroek heeft een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Spanbroek

De waterhardheid van het water in Spanbroek is 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-spanbroek-1715

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • AquaCombi AquaCell
 • Bayard Ecosoft 15
 • BWT Rondomat 100M
 • Erie IQsoft Eco26

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spanbroek voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Spanbroek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1875 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Spanbroek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €900
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €135 p/jaar
MontagekostenCirca €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Spanbroek?
De waterhardheid in Spanbroek is om en nabij de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spanbroek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie