Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Weere

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in De Weere heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in De Weere.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid De WeereHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen De Weere

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Opmeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Weere was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in De Weere?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in De Weere. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • De Weere kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in De Weere

De waterhardheid van het drinkwater in De Weere bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-weere-1662

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Garona
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Weere voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Weere.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €800 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1725 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Weere.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in De Weere?
De hardheid van het kraanwater in De Weere is plus minus 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Weere.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie