Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aartswoud

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Aartswoud heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je praktische informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Aartswoud.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AartswoudHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aartswoud

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer mensen kiezen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Opmeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Aartswoud was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aartswoud?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Aartswoud. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aartswoud kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Aartswoud

De waterhardheid van het water in Aartswoud is ongeveer 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-aartswoud-1719

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Euro Combi compact 14
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Waterluxe Combi 12
 • Euro Twin 20

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aartswoud reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aartswoud.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1900 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Aartswoud.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis experts, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektrische waterontharderRond de €930
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 p/jaar
MontagekostenCirca €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Aartswoud?
De waterhardheid in Aartswoud is gemiddeld 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Aartswoud.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie