Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moortsele

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Moortsele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je handige info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Moortsele.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid MoortseleHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moortsele

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of strepen op de ramen? Flink wat huizenbezitters installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Oosterzele zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Moortsele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moortsele?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Moortsele. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Moortsele heeft een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Moortsele

De waterhardheid van het drinkwater in Moortsele ligt op ong. 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-moortsele-9860

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moortsele minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Moortsele.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1325 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Moortsele.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderC.a. €900
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €90 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Moortsele?
De waterhardheid in Moortsele ligt rond de 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Moortsele.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie