Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Scheldewindeke

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Scheldewindeke resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Scheldewindeke.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ScheldewindekeTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Scheldewindeke

Heb je in huis last van een irriterende huid en/of water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een handige waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Oosterzele vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Scheldewindeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Scheldewindeke?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Scheldewindeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Scheldewindeke zit met een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Scheldewindeke

De waterhardheid van het leidingwater in Scheldewindeke is 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-scheldewindeke-9860

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Scheldewindeke reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Scheldewindeke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1375 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Scheldewindeke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektrische waterontharderBegint bij €1200
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €100 per jaar
MontageRond de €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Scheldewindeke?
De hardheid van het kraanwater in Scheldewindeke is plus minus 12,32 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Scheldewindeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie