Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Balegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Balegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Balegem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BalegemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Balegem

Ben jij ook klaar met een droge huid en te veel schoonmaken? Flink wat Belgen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Oosterzele vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Balegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Balegem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Balegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Balegem ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Balegem

De waterhardheid van het leidingwater in Balegem bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-balegem-9860

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Balegem voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Balegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1425 en €2100 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Balegem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en snel modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderVanaf €850
Elektronische waterontharderC.a. €920
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractV.a €120 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Balegem?
De hardheid van het water in Balegem is plus minus 12,32 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Balegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie