Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gijzenzele

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Gijzenzele leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Gijzenzele.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid GijzenzeleWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gijzenzele

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oosterzele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Gijzenzele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gijzenzele?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Gijzenzele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Gijzenzele kent een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gijzenzele

De waterhardheid van het leidingwater in Gijzenzele is om en nabij de 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gijzenzele-9860

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gijzenzele voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gijzenzele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Gijzenzele.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1200
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gijzenzele?
De hardheid van het kraanwater in Gijzenzele bedraagt 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gijzenzele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie