Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dorst

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Dorst leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Dorst.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid DorstWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dorst

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Nederlanders nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Oosterhout opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Dorst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Dorst?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dorst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dorst ontvangt een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Dorst

De waterhardheid van het drinkwater in Dorst bedraagt ongeveer 7.90 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dorst-4854

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Erie Softline Eco15
 • Delta Mosela
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dorst reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dorst.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1500 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2000 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Dorst.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Mechanische waterontharderCirca €870
Elektronische waterontharderV.a €950
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €130 per 12 maanden
MontagekostenRond de €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Dorst?
De hardheid van het water in Dorst schatten we op 7.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dorst.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie