Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Hout

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Den Hout maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Den Hout.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Den HoutHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Den Hout

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en kalkstrepen op ramen? Veel huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oosterhout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Den Hout hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Den Hout?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Den Hout. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Den Hout heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Den Hout

De waterhardheid van het leidingwater in Den Hout is ongeveer 7.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-den-hout-4911

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • North Star 9ED
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Hout reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Hout.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1775 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Den Hout.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudRond de €160 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Den Hout?
De hardheid van het water in Den Hout is ongeveer 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Den Hout.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie