Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosteind

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oosteind maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Oosteind.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OosteindTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oosteind

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Oosterhout werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oosteind hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oosteind?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosteind. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oosteind kent een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oosteind

De waterhardheid van het drinkwater in Oosteind is om en nabij de 7.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosteind-4909

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oosteind minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oosteind.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €730, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oosteind.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektrische waterontharderRond de €960
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €100 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oosteind?
De waterhardheid in Oosteind ligt rond de 7.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oosteind.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie