Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marle

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Marle zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Marle.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MarleHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Marle

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Olst-Wijhe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Marle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Marle?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Marle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Marle zit met een waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Marle

De waterhardheid van het drinkwater in Marle bedraagt ongeveer 7.20 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-marle-8198

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Atag Descale 30
 • Amysoft C-200
 • Erie IQsoft Eco9
 • Bayard Tenera 14
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Marle minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Marle.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €2300 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1600 en €2200 incl. installatie. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Marle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderRond de €650
Elektronische waterontharderV.a €1000
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €120 op jaarbasis
MontagekostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Marle?
De hardheid in Marle is grofweg 7.20 dH. De meting in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Marle.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie