Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wesepe

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wesepe resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Wesepe.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WesepeWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8124
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wesepe

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of water met een vreemde smaak? Veel mensen installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Olst-Wijhe kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wesepe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wesepe?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wesepe. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wesepe heeft een geschatte waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wesepe

De waterhardheid van het water in Wesepe bedraagt ongeveer 7.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wesepe-8124

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Apic Heracles
 • Judo MultiSoft 2P
 • Lubron Proline Classic
 • North Star 14ED
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wesepe voer je de dH waarde terug van 7.20 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wesepe.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €710, zonder installeren. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €2250 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wesepe.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderRond de €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €900
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 op jaarbasis
InstallatieVanaf €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wesepe?
De hardheid van het water in Wesepe schatten we op 7.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wesepe.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie