Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Olst

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Olst maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH in Olst.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OlstHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Olst

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huishoudens installeren een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Olst-Wijhe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Olst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Olst?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Olst. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Olst heeft een waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Olst

De waterhardheid van het water in Olst is ongeveer 7.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-olst-8121

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Apic Zetes junior
 • Waterboss 900
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • General electric GNOH45KE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Olst minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Olst.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1175 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Olst.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €1100
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €140 p/jaar
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Olst?
De waterhardheid in Olst komt uit op ong. 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Olst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie