Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijhe

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Wijhe resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Wijhe.
 • Dit kan zorgen voor situaties als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WijheZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wijhe

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Olst-Wijhe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wijhe wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wijhe?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijhe. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wijhe kent een waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wijhe

De waterhardheid van het drinkwater in Wijhe bedraagt ongeveer 7.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wijhe-8130

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Apic Nessos
 • Erie Softline Eco20
 • Apic Heracles junior
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Euro Combi compact 14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijhe verklein je de dH waarde van 7.20 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijhe.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €720, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €1850 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wijhe.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektrische waterontharderV.a €970
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €80 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wijhe?
De waterhardheid in Wijhe is doorgaans 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijhe.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie