Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kats

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kats heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Kats.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KatsHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kats

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Nederlanders kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Noord-Beveland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kats was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kats?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kats. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kats heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kats

De waterhardheid van het drinkwater in Kats is 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kats-4485

Interessante installaties

 • Kinetico Essential 17
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Erie Slimline Eco30
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Remon Waterontharders Kama

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kats reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kats.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1200 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kats.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1110
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €105 per 12 maanden
InstallatieRond de €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kats?
De waterhardheid in Kats komt uit op ong. 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kats.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie