Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Colijnsplaat

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Colijnsplaat maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Colijnsplaat.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ColijnsplaatHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Colijnsplaat

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer huishoudens kiezen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Noord-Beveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Colijnsplaat gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Colijnsplaat?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Colijnsplaat. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Colijnsplaat heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Colijnsplaat

De waterhardheid van het drinkwater in Colijnsplaat is ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-colijnsplaat-4486

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential 8
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico Sumo 2
 • Lubron Softstar Classic
 • Delta Mosela

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Colijnsplaat verklein je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Colijnsplaat.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Colijnsplaat.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektronisch)Rond de €930
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €120 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Colijnsplaat?
De hardheid in Colijnsplaat komt uit op ong. 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Colijnsplaat.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie