Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kortgene

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Kortgene resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Kortgene.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KortgeneTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kortgene

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Noord-Beveland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kortgene hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kortgene?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kortgene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kortgene zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kortgene

De waterhardheid van het drinkwater in Kortgene ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kortgene-4484

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 11
 • Judo Quicksoft Duo
 • General electric GXOF27KE
 • Apic Zetes
 • Erie Slimline Eco17

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kortgene reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kortgene.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Kortgene.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1050
Zout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per beurt
InstallatiekostenVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Kortgene?
De hardheid van het kraanwater in Kortgene ligt op 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kortgene.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie