Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geersdijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Geersdijk maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Geersdijk.
 • Dit is de oorsprong van onder andere bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GeersdijkFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Geersdijk

Heb je last van een irriterende huid en aanslag op servies? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Noord-Beveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Geersdijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geersdijk?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Geersdijk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Geersdijk ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Geersdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Geersdijk bedraagt ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-geersdijk-4494

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Mini KB
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Euro Combi compact 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geersdijk minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Geersdijk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €770, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €1900 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Geersdijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderVanaf €800
Waterontharder (elektrisch)V.a €900
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €105 (jaarbasis)
MontageV.a €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Geersdijk?
De hardheid van het kraanwater in Geersdijk is om en nabij de 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is grofweg 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geersdijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie