Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mechelen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mechelen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Mechelen.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MechelenHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2800
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Mechelen

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en onnodig veel schoonmaken? Veel huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Mechelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Mechelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Mechelen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mechelen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mechelen kent een waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Mechelen

De waterhardheid van het leidingwater in Mechelen ligt op ong. 9,52 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mechelen-2800

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Remon Waterontharders Angara
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Boshuis Combilux plus 400

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mechelen reduceert je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mechelen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €850, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €1825 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Mechelen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Mechanische waterontharderC.a. €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1170
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudRond de €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Mechelen?
De hardheid in Mechelen is ongeveer 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mechelen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie