Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schelle

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,41 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Schelle heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9,41 dH in Schelle.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SchelleTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteSchelle
Postcode2627
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid9,41 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Schelle

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer Belgen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Schelle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Schelle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schelle?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Schelle. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schelle ontvangt een waterhardheid van 9,41. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Schelle

De waterhardheid van het water in Schelle is ongeveer 9,41 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schelle-2627

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Bayard Tenera 28

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schelle reduceert je de dH waarde van 9,41 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Schelle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2000 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €800 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €1975 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Schelle.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektrische waterontharderV.a €990
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €140 op jaarbasis
InstallatieRond de €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Schelle?
De hardheid van het water in Schelle is grofweg 9,41 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schelle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie