Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Muizen

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Muizen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je handige info over de waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,52 dH in Muizen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MuizenFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2812
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Muizen

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of bittere thee en koffie? Flink wat mensen nemen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Mechelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Muizen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Muizen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Muizen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Muizen heeft een waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Muizen

De waterhardheid van het drinkwater in Muizen is 9,52 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-muizen-2812

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Muizen reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Muizen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Muizen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Elektronische waterontharderCirca €940
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €120 p/jaar
MontageCirca €250
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Muizen?
De waterhardheid in Muizen is plus minus 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Muizen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie