Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hemiksem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Hemiksem heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12,32 dH in Hemiksem.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HemiksemTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteHemiksem
Postcode2620
Gem. Gasverbruik M33.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hemiksem

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Hemiksem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Hemiksem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hemiksem?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hemiksem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hemiksem heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hemiksem

De waterhardheid van het water in Hemiksem bedraagt ongeveer 12,32 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hemiksem-2620

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • General electric GXOF27KE
 • Puricom Stratos UFW15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Bayard Tenera 22

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hemiksem minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hemiksem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2025 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Hemiksem.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en direct installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €210
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Hemiksem?
De waterhardheid in Hemiksem is doorgaans 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hemiksem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie