Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leest

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Leest zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Leest.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalk op de lak van de auto en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid LeestTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2811
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Leest

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep mensen installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Mechelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Leest hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Leest?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Leest. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Leest heeft een waterhardheid van 9,52. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Leest

De waterhardheid van het leidingwater in Leest bedraagt circa 9,52 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leest-2811

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leest verlaag je de dH waarde van 9,52 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Leest.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €690, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2225 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Leest.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderC.a. €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1020
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €105 per jaar
PlaatsingskostenRond de €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Leest?
De hardheid in Leest is circa 9,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leest.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie