Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mortsel

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mortsel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je handige informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Mortsel.
 • Dit kan leiden tot problemen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MortselTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMortsel
Postcode2640
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Mortsel

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de huishoudens installeren een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Mortsel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Mortsel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Mortsel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mortsel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Mortsel heeft een geschatte waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Mortsel

De waterhardheid van het water in Mortsel is om en nabij de 14,00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mortsel-2640

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Boshuis Combilux plus 150

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Mortsel reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mortsel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €680, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Mortsel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig snel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1110
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €100 p/jaar
MontagekostenBegint bij €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Mortsel?
De hardheid van het leidingwater in Mortsel ligt op 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mortsel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie