Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Edegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Edegem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je handige info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Edegem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid EdegemHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteEdegem
Postcode2650
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Edegem

Zit jij thuis ook met een droge huid of bittere smakende thee? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Edegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Edegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Edegem?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Edegem. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Edegem heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere stookkosten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Edegem

De waterhardheid van het leidingwater in Edegem ligt op ong. 12,32 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-edegem-2650

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Boshuis Combilux plus 200

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Edegem reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Edegem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €680, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1150 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Edegem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1160
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Edegem?
De hardheid van het leidingwater in Edegem ligt op 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Edegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie