Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heffen

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Heffen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Heffen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeffenHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2801
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heffen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Belgen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In de gemeente Mechelen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Heffen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heffen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heffen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heffen heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Heffen

De waterhardheid van het leidingwater in Heffen is ongeveer 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heffen-2801

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heffen verlaag je de dH waarde van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heffen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1325 en €2200 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Heffen.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1150
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €100 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Heffen?
De hardheid van het kraanwater in Heffen is ongeveer 9,52 dH. De meting in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heffen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie