Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hombeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Hombeek zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Hombeek.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HombeekFunctioneringInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2811
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hombeek

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Mechelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hombeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hombeek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hombeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hombeek heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hombeek

De waterhardheid van het water in Hombeek bedraagt circa 9,52 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hombeek-2811

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hombeek reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hombeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1800 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Hombeek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €950
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €105 per 12 maanden
MontageV.a €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Hombeek?
De hardheid in Hombeek ligt rond de 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere stookkosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hombeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie