Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aartselaar

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Aartselaar heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Aartselaar.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid AartselaarHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAartselaar
Postcode2630
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5750 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Aartselaar

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer huizenbezitters kiezen een elektrische waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Aartselaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Aartselaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aartselaar?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Aartselaar. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Aartselaar ontvangt een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Aartselaar

De waterhardheid van het drinkwater in Aartselaar is ongeveer 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-aartselaar-2630

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Puricom Stratos UFW25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aartselaar voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Aartselaar.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €1775 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Aartselaar.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektrische waterontharderC.a. €900
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €115 per beurt
MontageVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Aartselaar?
De waterhardheid in Aartselaar is doorgaans 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Aartselaar.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie