Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Binkom

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Binkom maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 16,80 dH in Binkom.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BinkomWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3211
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Binkom

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Lubbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Binkom hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Binkom?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Binkom. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Binkom heeft een waterhardheid van 16,80. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Binkom

De waterhardheid van het leidingwater in Binkom ligt op ong. 16,80 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-binkom-3211

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Binkom verklein je de dH waarde van 16,80 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Binkom.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €1975 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Binkom.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €95 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Binkom?
De hardheid in Binkom ligt op 16,80 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Binkom.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie