Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Linden

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Linden resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,80 dH in Linden.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €215 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LindenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3210
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Linden

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Lubbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Linden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Linden?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Linden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Linden zit met een waterhardheid van 16,80. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Linden

De waterhardheid van het water in Linden is ongeveer 16,80 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-linden-3210

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Linden reduceer je de dH waarde van 16,80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Linden.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €690 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie zit ergens tussen de €1250 en €1800 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Linden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1200
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €125 per 12 maanden
InstallatieV.a €210
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Linden?
De waterhardheid in Linden is grofweg 16,80 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Linden.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie