Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pellenberg

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Pellenberg heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,80 dH in Pellenberg.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid PellenbergHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3212
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Pellenberg

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of onnodig veel schoonmaken? Veel Vlamingen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In de gemeente Lubbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Pellenberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Pellenberg?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Pellenberg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pellenberg ontvangt een waterhardheid van 16,80. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Pellenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Pellenberg is ongeveer 16,80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-pellenberg-3212

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Pellenberg voer je de dH waarde terug van 16,80 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Pellenberg.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Pellenberg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Mechanische waterontharderV.a €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractC.a. €160 per beurt
MontageC.a. €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Pellenberg?
De waterhardheid in Pellenberg is om en nabij de 16,80 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Pellenberg.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie