Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beuningen

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Beuningen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.40 dH in Beuningen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BeuningenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Beuningen

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of strepen op je ruiten? Steeds meer Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Losser vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Beuningen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Beuningen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Beuningen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Beuningen heeft een gemeten waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beuningen

De waterhardheid van het leidingwater in Beuningen bedraagt ongeveer 7.40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-beuningen-7588

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • AEG 18 L
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beuningen verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beuningen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen bij €790 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2250 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Beuningen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderVanaf €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €130 per 12 maanden
InstallatieCirca €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Beuningen?
De hardheid van het leidingwater in Beuningen is circa 7.40 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beuningen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie