Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder de Lutte

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in de Lutte zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.40 dH in de Lutte.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid de LutteZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen de Lutte

Heb je last van irritaties aan de huid of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Losser zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in de Lutte gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in de Lutte?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in de Lutte. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • de Lutte heeft een waterhardheid van 7.40. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in de Lutte

De waterhardheid van het leidingwater in de Lutte bedraagt ongeveer 7.40 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-lutte-7587

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Delta Duplex duet
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in de Lutte reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in de Lutte.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1700 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in de Lutte.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in de Lutte?
De hardheid van het leidingwater in de Lutte is plus minus 7.40 dH. De waarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in de Lutte.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie