Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Glane

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Glane resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Glane.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid GlaneHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Glane

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en/of strepen op de ramen? Steeds meer Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Losser opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Glane hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Glane?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Glane. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Glane ontvangt een waterhardheid van 7.40. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Glane

De waterhardheid van het drinkwater in Glane bedraagt circa 7.40 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-glane-7585

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Waterluxe Duo 25
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Amysoft E-200

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Glane verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Glane.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1425 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2050 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Glane.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderV.a €1080
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €115 per jaar
PlaatsingskostenRond de €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Glane?
De hardheid van het water in Glane is gemiddeld 7.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Glane.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie