Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overdinkel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Overdinkel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.40 dH in Overdinkel.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkaanslag en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OverdinkelTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7586
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Overdinkel

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Losser zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Overdinkel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Overdinkel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Overdinkel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Overdinkel zit met een waterhardheid van 7.40. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Overdinkel

De waterhardheid van het drinkwater in Overdinkel bedraagt circa 7.40 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-overdinkel-7586

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • BWT Rondomat 25M
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Amysoft C-300
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Overdinkel verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Overdinkel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders starten vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1450 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Overdinkel.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Elektrische waterontharderRond de €970
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 per jaar
InstallatiekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Overdinkel?
De hardheid in Overdinkel is circa 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Overdinkel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie