Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Martens-Lierde

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, smerig water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Martens-Lierde maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Sint-Martens-Lierde.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €205 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Martens-LierdeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9572
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Martens-Lierde

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de mensen bestellen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Lierde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Martens-Lierde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Martens-Lierde?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Martens-Lierde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Martens-Lierde ontvangt een waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sint-Martens-Lierde

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Martens-Lierde bedraagt ongeveer 15,68 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-martens-lierde-9572

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Martens-Lierde reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Martens-Lierde.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €680, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1800 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Martens-Lierde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct installateurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektronische waterontharderRond de €960
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €95 p/jaar
MontagekostenRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Martens-Lierde?
De waterhardheid in Sint-Martens-Lierde ligt rond de 15,68 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Martens-Lierde.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie